MissionGreenFuels' Årsmøde 2024: Sammen om grønne brændstoffer

2024 Årsmødet i Odense sætter en tyk streg under, at vi har et fantastisk og stærkt missiondrevet partnerskab.

Mere end 90 eksperter fra industri og videns-sektoren mødtes d. 18. og 19. marts på Syddansk Universitet i Odense i anledningen af MissionGreenFuels 2024 årsmøde.

Med et tætpakket program, manglede der ikke muligheder for at blive inspireret og oplyst og endda selv sætte sit eget præg på den fremtidige retning af MissionGreenFuels.

Med partnerskabets 21 projekter er der altid nyt at fortælle og erfaringer at dele. Derfor havde vi dedikeret tid i programmet til netop dette – en chance for at lære, vokse og udvikle os sammen. Men det stoppede ikke der. De to dages program bød også på en bred vifte af oplæg, der spændte fra “Mission-driven Research and Innovation in the Novo Nordic Foundation” til “Hydrogen Backbone” og “Funding opportunities and gearing strategy of MissionGreenFuels”. Alt dette blev krydret med en workshop, der havde fokus på den igangværende opdatering af vores roadmap.

 

 

Tematiseret workshop: sammen om at lægge vejen

– “Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt!” –
Med disse ikoniske ord, bød Anne Marie Damgaard, direktør for DaCES, velkommen til dag to. Ordene var samtidig også startskuddet til vores allerførste workshop, hvor deltagerne blev inviteret til at forme fremtiden for MissionGreenFuels.

I løbet af tre intense timer, blev deltagerne guidet gennem tre workshop-stationer, hvor de i små grupper blev opfordret til at dele deres tanker og perspektiver om de nøglefaktorer, der kan forme fremtiden for grønne brændstoffer inden for transport og industri. Sammen dykkede de ned i tre forskellige områder:

  • Green Hydrogen
  • Intermediary fuels
  • Green Fuels for shipping and aviation.


Dette førte til en livlig brainstorming, hvor emnerne blev vendt og drejet fra alle vinkler. For at sikre, at alle de gode idéer og værdifulde forslag blev fanget, var grupperne udstyret med gule post-its. De små, farverige sedler blev hurtigt fyldt med gruppernes input, hvorefter de blev organiseret og prioriteret i fællesskab med de andre grupper. Rambøll, som stod i spidsen for workshoppen, vil i de kommende måneder samle op på workshoppen, så udfaldene derfra kan blive inddraget i det igangværende arbejde med at opdatere vores roadmap.

Workshoppen på årsmødet markerede som sagt startskuddet på en serie af workshops og spørgeskemaer, som Rambøll vil invitere til i den kommende tid. Så hvis du ikke fik chancen for at forme vores roadmap under årsmødet, vil du få chancen igen senere.

Ny bestyrelse valgt

Tirsdag blev der også afholdt valg til bestyrelsen for MissionGreenFuels. Fem organisationer havde meldt sig som kandidater, og med kun fem ledige pladser blev samtlige kandidater valgt ind i bestyrelsen.

Den nye bestyrelse består nu af ti organisationer: Hydrogen Valley, Siemens Gamesa Renewable Energy, Topsoe, Advent Technologies, Maersk, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, Force Technology og Maersk Zero Carbon Center.

Til sammen repræsenterer de en bred vifte af ekspertise inden for grønne brændstofteknologier.

Årsmødet fremhæver styrken i vores partnerskab

Carina Jensen, partnerskabsdirektøren for MissionGreenFuels, udtrykker sin begejstring over det vellykkede årsmøde og den positive og dynamiske atmosfære, der prægede dagene og takker alle, der bidrog til årsmødet. Hun bemærker:
–  “Det var fantastisk at se, hvordan alle deltagerne aktivt søger at opbygge relationer på tværs af vores partnerskab, samtidig med at de hver især også ønsker at bidrage med relevante løsninger til vores fælles mission.

Årsmødet bekræftede at MissionGreenFuels’ styrke ligger i at være et mission-drevet partnerskab. Ved at kommunikere, lære – og handle sammen skaber vi det momentum, der er brug for at nå i mål med vores mission.

 

Klik på billederne i galleriet for at se dem i fuld størrelse.

 

Scroll to top
LinkedIn